Starlink:

Ikke til Norge i år

Lanseringen ser ut til å være utsatt til 2023.

FORSINKET: Starlink, Satellittnettet fra SpaceX, ser ut til å være forsinket for nordmenn. Foto: Starlink
FORSINKET: Starlink, Satellittnettet fra SpaceX, ser ut til å være forsinket for nordmenn. Foto: Starlink Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange venter spent på Starlink, Elon Musks satellittnettverk som stadig består av flere satellitter og dekker større og større del av kloden.

Lynraskt satellittnett

Tjenesten frir spesielt til dem som bor i mer grisgrendte strøk, med begrensede muligheter for fiberlinje eller god mobildekning. Bare i USA er det 28 millioner husstander som ikke har tilgang til en skikkelig internettforbindelse.

Med klar sikt mot himmelen og en satellittmottaker på bakken, på taket eller på toppen av en stolpe, kan Starlink for mange by på netthastigheter som det tidligere bare har vært mulig å fantasere om.

I Starlink-subredditen melder flere om hastigheter på både 100 og 200 Mbps, med lav nok forsinkelse (ping) til at det går an å spille på nett. Svakheten foreløpig er at man i ny og ne må være forberedt på noen minutter med nedetid fordi man mister kontakt med satellittene.

Nylig lanserte selskapet også Starlink Premium, der man ved hjelp av en mer avansert mottaker kan nå hastigheter på 500 Mbps, med pingtider på 20-40 ms. Når hele systemet er oppe, skal det teoretisk være mulig å levere 1 Gbps til hver sluttbruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer