Svindel-mail fra «politiet»:

- IKKE trykk

Politiet har fått flere henvendelser fra publikum.

SVINDEL: Flere personer skal i dag ha fått tilsendt en e-post som tilsvarer denne, der avsender utgir seg for å være politi i forsøk på å uthente informasjon som kan benyttes til svindel. Foto: Politiet
SVINDEL: Flere personer skal i dag ha fått tilsendt en e-post som tilsvarer denne, der avsender utgir seg for å være politi i forsøk på å uthente informasjon som kan benyttes til svindel. Foto: Politiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Agder skriver på Twitter at de har fått flere henvendelser der innringere har fått mail fra «POLITIET».

I e-posten fremkommer at mottakeren er under etterforskning i en alvorlig sak.

Denne mailen er ikke fra politiet.

- IKKE trykk på lenker ei eller besvar denne. Slett mailen, oppfordrer politiet.

- Trolig flere

Til Dagbladet sier operasjonsleder John Repstad at de går ut med advarselen etter at flere personer på kort tid har tatt kontakt om e-posten.

- Vi har fått 3-4 henvendelser på dette den siste halvannen timen, så det er trolig flere som har fått denne mailen, men som ikke har tatt kontakt med oss.

Repstad forteller også at de flere ganger tidligere har opplevd at personer har mottatt e-poster som dette, og endt opp med å bli svindlet.

- I oktober eller november var det tre personer som hadde oppgitt kortnummer etter å ha mottatt e-poster av denne typen. En av dem fikk frastjålet 10 000 kroner, sier operasjonslederen.

Han ber videre folk om å være varsomme overfor hva de klikker og svarer på i e-post-innboksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer