Dårlige passord:

Ikke velg disse passordene

Nettsted har publisert de 200 mest brukte passordene i Norge og hele verden. Som før er de fleste av dem fryktelig enkle.

MYE BRUKT: Som i fjor er 123456 det mest brukte passordet - også blant nordmenn. Foto: Shutterstock / NTB
MYE BRUKT: Som i fjor er 123456 det mest brukte passordet - også blant nordmenn. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Under ett sekund. Det er hvor lang tid det tar for en inntrenger å bryte seg inn, om du bruker de fleste av passordene som er listet opp på årets toppliste fra Nordpass, ett av flere selskap som tilbyr en tjeneste som tar vare på passordene for deg.

I samarbeid med uavhengige sikkerhetseksperter har selskapet gått igjennom en passord-database med lekkede passord, hele 4 TB av størrelse, og sett på hvilke passord som går igjen flest ganger. De har også drillet ned dataene for 50 land og per kjønn, Norge inkludert.

Enkle å knekke

Og som tilfellet er hvert eneste år - de mest brukte passordene er av den aller enkleste sorten. Foruten aa12345678 på 14. plass, som det ifølge Nordpass tar to sekunder å knekke, tar det under ett sekund for resten av dem.

Her er de 20 mest brukte passordene globalt, ifølge Nordpass. Det mest brukte, 123456, går igjen over dobbelt så ofte som nummer to på lista:

Nordmenn ser ikke ut til å være så mye bedre enn resten av kloden når det gjelder å finne på unike passord. Under ser du de 20 mest brukte i Norge - de tre første er nøyaktig de samme som for resten av verden:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer