Illusion 2004 - norskutviklet systemgjenoppretting

Virus, råtne programinstallasjoner og spor etter eksperimentering på PCen, blir borte som dugg for solen etter en omstart. Dette må være en hver systemansvarlig sin ønskedrøm.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere omtalt forskjellige løsninger for beskyttelse av harddisk-innhold, deriblant Teachers Smart Card, Radix Protector og Moonscape Protection. De to første krevde et tilleggskort i PCen, mens sistnevnte var ren programvarebasert.

Norskutviklet

Illusion 2004 fra Hønefoss-selskapet Total Security, har samme formål som de ovennevnte løsningene; sørge for at alle endringer som gjøres på en PC, blir nullstilt når PCen startes på nytt. Løsningen er programvarebasert, og er først og fremst myntet på skoleverket og andre steder med offentlig tilgjengelige PCer, for å gjøre systemansvarliges hverdag langt enklere.

Programmet installeres på hver klient (krever NTFS og Windows 2000/XP), og konfigureres via et ikon på Kontrollpanelet. Her kan du blant annet definere hvilke partisjoner/disker som skal overvåkes, og hvilke mapper/filtyper som eventuelt skal ekskluderes fra overvåkingen. Eksempel på en slik ekskludering kan være mappen "Mine dokumenter". Alle endringer som blir gjort i denne mappen blir dermed oversett ved en gjenoppretting av PCen.

Automatisk eller manuelt

Du kan bestemme om gjenopprettingen skal foregå automatisk (ved omstart), eller manuelt (via kontrollpanelet). Du kan også stoppe overvåkingen (passordbeskyttet), for eksempel dersom du ønsker å installere nye, permanente programmer, Windows-oppdateringer etc. Den tilstanden PCen er i når overvåkingen startes igjen, blir dermed det nye gjenopprettingspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer