iMac – en praktisk test

DinSide har hatt en Apple iMac til test den siste tiden. Vi har testet den både som hjemme- og som kontor-PC, og funnet svaret på om iMac egentlig representerer noe nytt. Og er den et godt alternativ til PCen?

iMac – en praktisk test
Publisert

iMac kommer i en stor og fargerik pappkasse og er akkurat så stor og tung at den kan håndteres uten problemer, både inn i bilen og opp trapper innendørs. Når esken åpnes ser du først en pappeske på størrelse med en liten pizza. Her ligger tastatur, mus og annet tilbehør. Når du fjerner denne kan du løfte opp den øverste delen av isoporformen. Der åpenbarer iMac’en seg, med et stort håndtak bak i ”nakken”.

Den er ganske stilig, ligner ikke på noen annen datamaskin, og passer like godt inn i et barneværelse som i et ultramoderne kontormiljø. Designet er helt gjennomført, til og med ledningene er i samme farger som resten av maskinen.

Svært praktisk format

Det er bare fire ledninger som skal kobles til: Musen kobles til tastaturet (USB), tastaturet kobles til iMac’en gjennom en luke på siden. Her kobles også modemkabelen til, og tilslutt setter du i nettledningen i en egen fordypning på baksiden.

Dette blir så ryddig som det er mulig å få det. En fin detalj er at tastaturet har to USB-kontakter, en på hver sin side. For venstrehendte er dette perfekt, særlig fordi musekabelen er svært kort, under halvmeteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer