iMac G5 - tilbake til fremtiden?

Vi har fått låne en ny iMac noen dager, her er vårt inntrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er tredje generasjon iMac, og konseptet har gjennomgått store tekniske endringer. Det som er stadig gjelder er at den er laget for å være så enkel og funksjonell som mulig, og at designet vekker oppsikt.

Den første Macen som kom i 1984 var en skjerm med innebygget datamaskin. iMac tok på mange måter opp denne tråden igjen, på et høyere nivå. Annen genersjon iMac var en "klump" med en finurlig arm som holdt en flatskjerm. Den nye iMac G5 vender tilbake til det originale konseptet, hvor alt er bygget inni skjermen. Forskjellen er at det nå er snakk om en flatskjerm.

Design i særklasse?

Man blir som vanlig konfrontert med designet, det er i god Apple-tradisjon svært iøynefallende, samtidig som det er så selvfølgelig og enkelt. Det fremhever igjen hvor tafatt de fleste andre forsøk på design er, Apple velger egnede materialer, en god og funksjonell form og utelater all unødvendig krimskrams. Da er designet ferdig.

iMac G5 leveres i to hovedutgaver, forskjellen ligger først og fremst i skjermstørrelsen. Den minste modellen har 17-tommers bredformat panel med oppløsning på 1440 x 900 punkter, mens den store utgaven har en 20-tommer med 1680x1050 punkter - det samme formatet som den minste av Apples separate LCD-skjermer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer