iMac i forbedret utgave

Etter at versjon 8.5 av MacOS ble lansert, ble også datamaskinene etter hvert levert med dette inkludert. Men iMac har også fått noen vesentlige forbedringer i maskinvaren, nærmest i det stille.

iMac i forbedret utgave
Publisert

Den opprinnelige utgaven av iMac var utstyrt med operativsystemet MacOS 8.1. Dagens modeller har naturligvis blitt utrustet med versjon 8.5, som ble sluppet 17. oktober.

Det nye operativsystemet har både kosmetiske og funksjonelle forbedringer, og er blitt svært godt mottatt, til tross for en del innkjøringsproblemer. Det er ikke uvanlig ved slike oppgraderinger.

Men det skjedde også noen få endringer i maskinvaren, som er ganske vesentlige for maskinens ytelse.

Bedre grafikk

Hvis du er i ferd med å kjøpe en iMac, bør du absolutt sjekke at du får siste modell. Dette er viktig, fordi den siste utgaven har en helt ny brikke for grafikken, ATI Rage Pro. Denne har en 2-3 ganger bedre ytelse enn den gamle varianten Rage Iic, som nå er et utgått produkt, og i tillegg får du nå 6 MB skjermminne.

Du får med andre ord vesentlig bedre og mer avansert grafikk, flere finesser i spill og bedre fargedybde. Prisen er den samme.

Det er også gjort noen andre endringer, men disse er ikke så vesentlige. Modemet har fått en oppgradering og omstart-funksjonen utføres med av/på-bryteren på fronten i stedet for med en egen knapp på siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.