ImageReady 2.0 integreres i Photoshop 5.5

ImageReady 2.0 følger med i den kommende oppgraderingen av PhotoShop, og dermed får photoshoppere endelig gode og brukervennlige verktøy for eksport av grafikk til bruk på webben.

Velg ut områder i bildet som er viktigere enn andre, og ImageReady klipper det opp, og limer det sammen med HTML
Velg ut områder i bildet som er viktigere enn andre, og ImageReady klipper det opp, og limer det sammen med HTML Vis mer
Publisert

Adobe Photoshop hevdes å være verdens mest brukte verktøy for å lage webgrafikk, men har likevel vært sparsommelig utrustet med spesielle verktøyer for å tilpasse grafikk spesielt til webben. ImageReady 2.0 kan være løsningen for mange brukere. Programmet har mange muligheter for kompresjon av JPG og GIF-grafikk, animasjoner og spesielle webeffekter.

Kontroll over komprimeringen

Allerede i versjon 1.0 var ImageReady et godt program for kompresjon og annen tilpasning av bilder som skulle eksporteres til webben. ImageReady 2.0 byr på noen, men ikke radikale, forbedringer.

Av nye funksjoner, fant vi særlig "Lossy GIF" svært nyttig. Denne lar deg forringe kvaliteten i GIF-bilder, slik at filstørrelsen kan bli enda mindre enn hva du oppnår med fargereduksjoner alene. Dette er en funksjon som bare finnes i Photoshop 5.5/ImageReady.

Det er også nyttig at du nå kan forhåndsvise tre ulike komprimerte versjoner av bildene dine, og finjustere komprimeringen før du velger å beholde det bildet som gir best forhold mellom filstørrelse og kvalitet.

En rekke nyttige funksjoner var allerede på plass i versjon 1.0, slik som låsing av en eller flere farger ved fargekompresjon, justerbar fargerastrering (eng. dithering) og valg mellom ulike forhåndsinnstilte og tilpassede fargepaletter i GIF, samt full kontroll over alle kompresjonsgrader i JPG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.