iMovie '09

Apples iLife har kommet i ny versjon, vi har testet iMovie '09

iMovie '09
Publisert
Sist oppdatert

Apple har alltid hatt høy status i kreative miljøer. Det har historiske grunner, som at Mac'en allerede ved lansering i 1984 hadde en grafisk desktop med ikoner og både mus og tastatur. På den tiden eksisterte ikke Windows, og når du slo på en PC kom det bare opp en enslig C:\ på skjermen oppe i venstre hjørne.

I dag er ikke forskjellen på langt nær like stor, men alle Mac'er kommer med en programsuite som tar seg av de første skritt på veien for de som vil holde på med egne bilder, filmer og musikk - iLife.

Av disse er det iMovie som er det mest krevende for maskinen, det er jo her de store datamengdene skal kvernes samtidig som det skal være oversiktlig for brukeren.

Hva vi testet

Vi installerte iLife '09 på en helt ny MacBook Pro. Siden maskinen var helt ny trodde vi at den nyeste versjonen allerede lå inne på maskinen, men det var altså feil. Verdt å sjekke hvis du kjøper deg ny Mac.

Maskinen har 2,66 GHz Intel Core2 Duo, 4 GB DDR3 minne, 320 GB disk og GeForce 9600M GT skjermkort. Dette er den største modellen, med 17-tommers blank skjerm på 1920 x 1200 punkter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer