Imponerende grafikknyhet fra ATI

Mens vi venter på GeForce fra NVIDIA, gjør ATI seg klar til å ta opp konkurransen. Og det gjør de med stil: deres nylig annonserte Rage Fury MAXX-teknologi har en del virkelig imponerende egenskaper. Vi har detaljene!

Publisert

Det er lenge siden ATI kom med sin Rage 128-brikke. Et meget kompetent produkt i sin tid, men ganske foreldet i disse TNT2 Ultra-tider. Nykommeren som skal bringe ATI tilbake i salgstoppen heter Rage Fury MAXX.

To i ett

ATI har tenkt nytt når de designet det nye grafikkortet, og har kombinert to Rage 128-brikker på ett kort for å fordele arbeidsmengden. Dette er i og for seg ikke noe revolusjonerende konsept (f.eks. har Voodoo 2 SLI samme prinsipp), men det er langt fra vanlig å ha et slikt oppsett på et enkelt grafikkort.

Prinsippet er enkelt: grafikkbrikkene viser annenhvert bilde, og det gjør 3D-renderingen mindre belastende. Fordelene er mange – betydelig høyere hastighet, mer stabilt bilde, mulighet for at en av brikkene kan prosessere bilder på forhånd osv.

Det nye prosessor-designet tillater selvsagt høy ytelse. Ifølge ATI har kortet en fillrate (antallet piksler med teksturer kortet kan vise) på over 500 millioner piksler i sekundet, og det er mer enn NVIDIAs GeForce. Det er fullt mulig at kortet blir enda raskere (det er ikke avgjort hva klokkehastigheten blir).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer