InDesign CS2

De som fortsatt trenger noen unnskyldninger til å droppe Quark får et par til i den siste InDesign-versjonen - men de største nyhetene ligger i integrasjonen med Photoshop og GoLive.

InDesign CS2
Publisert
Sist oppdatert

Med InDesign CS2 kommer det bedre støtte for det vi kan kalle storformatering, i form av en ny "object style"-palett. Denne lar deg nemlig legge til stiler og formateringer på hele designblokker om gangen, som kan være rett så praktisk når du jobber med store filer.

Det største problemet til InDesign er fortsatt de enorme filene programmet generer. Testdokumentet vårt med et tosidig A4-oppslag veide inn på rundt 11 MB - som ikke akkurat er tingen for deg som lager store publikasjoner om gangen.

24 sider vil fort veie inn på over 100 MB med InDesign, og dette vet vi at mange skulle ønske at Adobe vil gjøre noe med snart.

Send designen til GoLive?

Ellers er InDesign bedre enn noen sinne på å lagre og åpne PDF-filer, og jobber svært godt med GoLive - i hvert fall på papiret. Menyelementet "Package for GoLive" oppretter en egen mappe med html-elementer som du kan manipulere videre i GoLive - omtrent på samme måten som integrasjonen mellom Photoshop og Illustrator.

Vel og bra det, men det tar altså en liten evighet å gjennomføre på en normal PC - som kan være nesten like lang tid som det tar en proff å sy sammen sidene etter en mal i for eksempel Dreamweaver - nå også et Adobe-produkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.