InFocus 7200: Super projektor, stiv pris

Vil du virkelig ha kinofølelse hjemme, er det akkurat denne projektoren du bør velge. Forutsatt at lommeboken er tjukk, da.

InFocus 7200: Super projektor, stiv pris
Publisert
Sist oppdatert

Da denne projektoren ble introdusert for noen uker siden, leide produsentene likeså godt en av salene på Felix kino i Oslo. Der ble ScreenPlay 7200 plassert og koblet til en mid-range DVD-spiller. Lysene ble skrudd av, og projektoren klarte uten problemer å fylle et kinolerret med knivskarpe bilder fra Ringenes Herre. Hadde vi ikke visst bedre, ville vi trodd at bildene stammet fra en vanlig 35 mm film, ikke fra en projektor som tross alt er beregnet for hjemmebruk.

Dette er uansett et godt bevis på hvor høy kvalitet dette monsteret byr på. Med et kontrastforhold på 1400:1 sørges det for at fargegjengivelsen blir optimal, selv om ikke lysstyrken er den høyeste på markedet (1000 lumen). Projektoren bruker en oppløsning på 1280x720 piksler, altså 16:9-format.

I vanlige omgivelser

Å kun basere seg på kinosalinntrykk blir kanskje litt urealistisk, derfor lånte vi projektoren for å sjekke hvordan den fungerer på vanlige lerret.

Ringenes Herre så flott ut
Ringenes Herre så flott ut Vis mer


Det er klart at bildet vi fikk servert fra projektoren er langt bedre enn det man får fra rimeligere modeller, og det skulle bare mangle – ScreenPlay 7200 koster tross alt bare litt under 70.000 kroner. Det er svært mange muligheter for å justere fargenyansene, kontrastforhold og lignende, og etter litt eksperimentering fikk vi et temmelig perfekt bilde. Svart var svart og grått var grått, akkurat som det høye kontrastnivået skulle tilsi.

Vi måtte naturligvis prøve Ringenes Herre, og sammenlignet med bildet vi så på pressepresentasjonen så det litt dårligere ut. Fargegjengivelsen var på topp, men det dukket opp noe støy, spesielt i mørke scener. Dette skyldes imidlertid den noe gamle DVD-spilleren vi hadde tilgjengelig.

Uten å gå for mye i tekniske detaljer rundt bildekvaliteten, kan vi oppsummere med at det hele ser svært så flott ut, med eksepsjonelt gode farger og kontrast. Men husk å gå litt i dybden på innstillingene da bildet kan alltids bli enda bedre.

Det er enkelt å bruke projektoren
Det er enkelt å bruke projektoren Vis mer


Brukervennligheten er det lite å utsette på. Projektoren kan betjenes enten med fjernkontroll eller knappene på selve enheten. Det hele er svært logisk, med en knapp som aktiverer menyen, to knapper som blar mellom valgene og en knapp som velger funksjoner.

Projektoren er også meget støysvak, så viftebråket er ikke spesielt problematisk.
Selve enheten veier 4,3 kilo, og er enkelt å bære takket være et innebygd håndtak. Men en projektor av en slik klasse skal uansett ikke bæres rundt, den skal helst monteres stabilt i taket.

Når det gjelder tilkoblinger har ScreenPlay 7200 det meste du måtte behøve, blant annet vanlige S-video, DVI og composite-innganger, samt mer avanserte plugger for blant annet HDTV.

Tilkoblingsmuligheter er det nok av
Tilkoblingsmuligheter er det nok av Vis mer


For de krevende

InFocus ScreenPlay 7200 har det meste en hjemmekinoentusiast måtte ønske seg, og gir eksepsjonell kvalitet på bildet. Samtidig er projektoren svært dyr, og prisen gjør at den er nok forbeholdt de virkelige entusiastene som må ha det beste – koste hva det koste vil. Slikt sett blir det nok kun en kuriositet for de fleste av oss, men det er likevel moro å se hvilke muligheter som finnes for de som ønsker seg skikkelig kinofølelse i stuen. Bare sørg for at stuen er stor nok – å vise film fra ScreenPlay 7200 på et lite lerret er ikke bra nok!

Du kan få mer informasjon om ScreenPlay 7200 hvis du henvender deg til Presentations Data på telefon 23 25 30 00.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer