InFocus X1 - Masse projektor for pengene

Ikke lyst å betale mange titals tusen kroner for en god projektor til hjemmekino? Nye X1 fra InFocus kan være løsningen du ser etter.

InFocus X1 - Masse projektor for pengene
Publisert
Sist oppdatert

Når vi testet InFocus ScreenPlay 7200 for rundt en måned siden, ble vi meget imponert over bildekvaliteten, fargegjengivelsen og skarpheten. Projektoren er, med sitt 1400:1 kontrastforhold og 1280x720, optimal for hjemmekino. Den er imidlertid også svært dyr, og følgelig mest rettet mot entusiaster.

Men hva med oss som ønsker seg en god projektor uten å måtte betale skjorta? InFocus har en løsning her også – den nye X1 koster rett under 20.000 kroner, og leverer likevel et flott bilde.

Spesifikasjoner

InFocus X1 er en DLP-projektor med SVGA (800x600)-oppløsning. Lysstyrken er på 1000 ANSI lumen og kontrastforholdet er satt til 2000:1. Lyspærens levetid er oppgitt til å være i 3.000 timer, noe som er høyere enn hos konkurrerende modeller.

InFocus markedsfører X1 som en ”multi purpose”-projektor, altså en som er beregnet både til filmavspilling og datafremvisning. Vi er egentlig mest interessert i maskinens kvaliteter som filmprojektor, og lurer på om den lave prisen går på bekosting av kvaliteten.

I bruk

Vi koblet en frittstående DVD-spiller av middels kvalitet til projektoren, og kjørte i gang med et par filmer. Akkurat som ScreenPlay 7200 har X1 en meget brukervennlig meny, og det er virkelig enkelt å stille inn nivåene på kontrast, farge og lys. Etter noen justeringer oppnådde vi et skarpt bilde, og det så meget imponerende ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer