InFocus X1 - Masse projektor for pengene

Ikke lyst å betale mange titals tusen kroner for en god projektor til hjemmekino? Nye X1 fra InFocus kan være løsningen du ser etter.

InFocus X1 - Masse projektor for pengene
Publisert
Sist oppdatert

Når vi testet InFocus ScreenPlay 7200 for rundt en måned siden, ble vi meget imponert over bildekvaliteten, fargegjengivelsen og skarpheten. Projektoren er, med sitt 1400:1 kontrastforhold og 1280x720, optimal for hjemmekino. Den er imidlertid også svært dyr, og følgelig mest rettet mot entusiaster.

Men hva med oss som ønsker seg en god projektor uten å måtte betale skjorta? InFocus har en løsning her også – den nye X1 koster rett under 20.000 kroner, og leverer likevel et flott bilde.

Spesifikasjoner

InFocus X1 er en DLP-projektor med SVGA (800x600)-oppløsning. Lysstyrken er på 1000 ANSI lumen og kontrastforholdet er satt til 2000:1. Lyspærens levetid er oppgitt til å være i 3.000 timer, noe som er høyere enn hos konkurrerende modeller.

InFocus markedsfører X1 som en ”multi purpose”-projektor, altså en som er beregnet både til filmavspilling og datafremvisning. Vi er egentlig mest interessert i maskinens kvaliteter som filmprojektor, og lurer på om den lave prisen går på bekosting av kvaliteten.

I bruk

Brukervennligheten er på topp.
Brukervennligheten er på topp. Vis mer


Vi koblet en frittstående DVD-spiller av middels kvalitet til projektoren, og kjørte i gang med et par filmer. Akkurat som ScreenPlay 7200 har X1 en meget brukervennlig meny, og det er virkelig enkelt å stille inn nivåene på kontrast, farge og lys. Etter noen justeringer oppnådde vi et skarpt bilde, og det så meget imponerende ut.

Sitter du alt for nærme lerretet, vil du nok legge merke til enkeltpikslene. Men med litt avstand oppdaget vi raskt at dette var virkelig bra bilde til en projektor i denne prisklassen å være. Bildekvaliteten ligger et godt stykke under toppmodellen ScreenPlay 7200, men for gjennomsnittsbrukerne vill X1 holde i massevis. Fargene er levende samtidig som skygger er mørke nok, og projektoren produserer et stort nok bilde til å virkelig skape skikkelig kinofølelse.

InFocus X1 - Masse projektor for pengene


X1 støyer heller ikke spesielt mye, noe som er en stor fordel.

Når det gjelder innganger, er utvalget ikke verdens største. Du kan koble til en datamaskin via VGA-inngangen, eller en DVD-spiller gjennom S-Video- eller composite-inngangene. Dette holder imidlertid til de grunnleggende funksjonene.

Tidligere har ikke DLP-projektorer med SVGA-oppløsning levert god nok bildekvalitet for filmvisning. Dette har altså endret seg nå – for uerfarne øyne er X1 mer enn god nok, og selv de som har sett sin andel av projektorer blir imponert.

InFocus X1 har ikke verdens beste bildekvalitet, men for 19.900 kroner er det den projektoren som gir mest valuta for pengene akkurat nå.

Maskinen distribueres i Norge av Presentations Data, og de kan nås på telefon 23 25 30 00.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer