PlayStation 5

Ingen bedring i sikte

– En krevende situasjon for våre kunder og oss.

PLAYSTATION 5: Mange nordmenn venter fortsatt på å få tak i PlayStation 5. Bildet er fra en GameStop-butikk på Manhattan i New York. Foto: Reuters/Carlo Allegri/NTB
PLAYSTATION 5: Mange nordmenn venter fortsatt på å få tak i PlayStation 5. Bildet er fra en GameStop-butikk på Manhattan i New York. Foto: Reuters/Carlo Allegri/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var nok flere nordmenn som vendte et misunnelig blikk over til Sverige forrige uke.

Vi snakker ikke om grensehandelen – den åpnet igjen for en snau måned siden og mange har benyttet seg av muligheten til å reise over til nabolandet for å handle mat og drikke.

Nei, vi snakker i stedet om at PlayStation 5, som i en veldig kort periode var tilgjengelig i to svenske elektronikkbutikker, meldte Feber.se. Både Webhallen og MediaMarkt hadde et lite parti tilgjengelig.

– En krevende situasjon

Derfor tok vi en runde med norske butikker for å undersøke tilstanden her til lands. Blant annet Komplett som beskriver situasjonen som krevende.

– Sonys lansering og produksjon av ny Playstation har vært en krevende situasjon for våre kunder og oss siden i fjor høst. Dette har rammet kunder over hele Norden, og Kompletts kunder i Norge, forteller Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett, overfor Dinside.

Faktisk er det slik at Komplett fortsatt ikke har fått tilgang på nok konsoller for å dekke etterspørselen på de allerede forhåndsbestilte PlayStation 5-konsoller.

– Komplett bruker store ressurser på å skaffe fram konsoller, men den krevende produksjonssituasjonen har ført til at vi fortsatt ikke har klart å levere til alle de som har forhåndsbestilte. Vårt håp er at denne situasjonen endres i løpet av sommeren og utover høsten.

Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett Group, beskriver PlayStation 5-situasjonen som krevende. Foto: Komplett Group
Kristin Hovland, kommunikasjonssjef i Komplett Group, beskriver PlayStation 5-situasjonen som krevende. Foto: Komplett Group Vis mer

Stort bedre er det ikke hos de andre selskapene vi har vært i kontakt med. I en e-post til Dinside skriver Coop at tilgangen på PlayStation 5 fortsatt er begrenset.

– Det vi får, legger vi fortløpende ut på Obs.no, skriver Silje Verio Alisøy, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge.

Loddtrekning

Sebina Stegavik, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp, sier at det jevnlig kommer nye partier med PlayStation 5, men at etterspørselen fremdeles er større enn hva som er tilgjengelig.

KJØRER KONKURRANSER: Sebina Stegavik, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp, forteller at kundene er fornøyd med Elkjøps «PS5-raffles». Foto: Elkjøp
KJØRER KONKURRANSER: Sebina Stegavik, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp, forteller at kundene er fornøyd med Elkjøps «PS5-raffles». Foto: Elkjøp Vis mer

Ved ankomst av nye partier, kjører Elkjøp såkalte «raffles», eller konkurranser om du vil, der kundene kan melde seg på med e-post og telefonnummer for å bli med i trekningen om å kjøpe en PlayStation 5. Samtidig settes prisen på konsollen opp til 99 999 kroner for at ingen andre enn konkurransevinnerne skal kunne kjøpe konsollen.

Vinnerne i Elkjøps konkurranse mottar en rabattkode som endrer prisen til normalpris.

– På denne måten er det en fullstendig rettferdig fordeling av de knappe enhetene vi har, og vi har sett at dette har fungert ypperlig. Tilbakemeldingene fra kundene er også utelukkende positive, skriver Stegavik i en e-post til Dinside.

– Vi kommer til å legge ut poster på instagramkontoen vår, elkjop_gaming, i tillegg til å skrive om dette i nyhetsbrevet vårt når vi åpner for neste runde.

PS: Samtlige butikker er også utsolgt for Xbox Series X, men ifølge Elkjøps nettbutikk ventes det inn et nytt parti 12. august. Xbox Series S, som vår anmelder beskrev som «kanskje det beste konsollkjøpet», er likevel tilgjengelig i flere elektronikkbutikker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer