Innhold og søkemuligheter

Publisert

Fokus 99 inneholder over 70.000 artikler men er likevel ikke noe stort leksikon. Artiklene går aldri i dybden, og det må derfor være tillatt å si at det ikke utnytter CD-ROM som medium slik det burde.

Fokus 99 burde hatt to nivåer av artikler. Det første nivået kunne godt ha vært slik som i dag, med korte og overfladiske artikler. Men for en rekke temaer, burde man ha laget artikler som gikk i dybden.

Vi mistenker Kunnskapsforlaget for å verne om sitt Store Norske Leksikon. Ingen har rett til å klandre dem for å verne om en av de største kommersielle suksesser i norsk forlagsbransje. Men de velger trolig gal strategi. Alt tyder på at fleksibiliteten til elektroniske medier vil bety slutten på papirbaserte leksikon i nær fremtid.

Hadde Kunnskapsforlaget laget en blanding mellom Fokus 99 og Store Norske Leksikon, hadde det blitt en kraftpakke. Det har det altså ikke blitt.

Søkemuligheter

Fokus 99 er enkelt å søke i, og du har et pent lite knippe funksjoner å velge mellom: Du kan bla gjennom en alfabetisk liste over alle artiklene, du kan begynne å skrive inn begynnelsen på temaet du er interessert i, mens Fokus viser deg en liste over de artiklene som har samme begynnelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer