Innkjøp

Hvor kjøper du fra, hva skal du handle inn og hvorfor? Her forsøker vi å gi noen gode tips.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige forrige del listet vi kort opp hva slags deler vi var ute etter og omtrent hvor mye vi regnet med å bruke på dem.

Nå tar vi altså for oss innkjøp av komponenter, noe som kanskje kan virke nokså skremmende for de som er nye i gamet.

Kjøpe hvor?

Du har selvfølgelig flere muligheter for å velge akkurat hvor du skal kjøpe PC-deler. Din lokale datasjappe er en av dem, men når vi tenker pris er dette gjerne det dyreste alternativet. På den annen side er disse butikkene gjerne så små at det er de samme folkene som selger, bygger og reparerer PCer, så sjansen for at du faktisk skal få kompatible deler er stor. Men legg også merke til at utvalget kan være relativt lite, så du kan gjerne ende opp med et annet merke enn du hadde tenkt deg.

Bor du i en større by er det også mulig at du har store (rene) databutikker. Her er som regel prisene lavere og utvalget større, mens kunnskapen i de fleste tilfeller er like høy.

Med de større elektrokjedene er det ikke alltid like greit. For det første er ikke utvalget av løse deler all verden, og ettersom selgeren ikke nødvendigvis har erfaring med å skru PC kan det hende du ender opp med noe helt annet enn du faktisk trenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer