Innmat

Publisert
Sist oppdatert

Med mindre vi skal satse på forrige generasjons maskinvare har vi i praksis to valg. Enten AMD sokkel AM2 og Athlon X2-prosessorer, eller Intel sokkel 775 og Core 2 Duo-prosessorer (Conroe).

Siden Intel lanserte sin serie har AMDs priser sunket en god del, så forskellen i pris kontra ytelse er ikke så stor som den var. Likevel er fremdeles Intels Core 2 Duo (C2D)-prosessorer det bedre kjøpet akkurat nå.

Vi satt av to tusen til prosessorkjøp, noe som skaffer oss en C2D E6400, men har også muligheten til å gå opp til E6600 (+ ca. 800) eller ned til E6300 (- ca. 500). E6600 er forøvrig en "ekte" Conroe med 4 MB cache, mens E6300 og E6400 har det halve.

Hovedkort

Her kan det være vanskelig å velge. Siden vi satser på C2D-prosessor trenger vi enten et utvalgt hovedkort med 975X-brikkesett, et 945P med støtte for C2D eller det nyere 965-brikkesettet.

Populære produsenter er Abit, Asus, Gigabyte og MSI. Vi har blinket oss ut GA-965P-(D)S3 og GA-945P-S3 (sistnevnte dersom du er på stramt budsjett) fra Gigabyte, som generelt er gode kort. På den annen side er det ikke noe problem i å plukke tilsvarende kort fra de andre produsentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer