Installasjon av BeOS på en frittstående PC med IDE-disker

Publisert

Den første PCen vi installerte BeOS på var den hjemmebygde Celeron 300A, som vi har skrevet om tidligere. Denne PCen har to store EIDE-harddisker på 10 og 12 GB som ikke er delt opp i mindre partisjoner.

Derfor valgte vi å bruke spesialversjonen av PartitionMagic til å lage en egen partisjon for BeOS. Dette programmet kan endre eksisterende partisjoner eller opprette nye partisjoner. Programmet installeres som et hvilket som helst Windowsprogram. Når du velger å lage en BeOS partisjon, avsluttes Windows og PartitionMagic startes i DOS. Her er det i prinsippet bare å velge størrelse på den partisjonen du vil ha for BeOS, og la programmet gjøre resten.

Etter omstart fra disketten som følger med, startes selve installasjonen av BeOS, og du får muligheten til å installere en BootManager som gir deg en meny ved oppstart. I denne menyen kan du velge mellom Windows og BeOS når du starter PCen.

Første problem - og en enkel løsning.

Det første problemet var at vår test-PC hadde to skjermkort, AGP og PCI, med tilhørende skjermer. BeOS støtter foreløpig bare ett skjermkort, men vi trodde at vi kunne kjøre BeOS på den ene skjermen. Det fikk vi til etter hvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer