Installasjon av BeOS på vår PC med SCSI og nettverk

Publisert

Den andre maskinen vi valgte å installere BeOS på var vår gamle testmaskin som har en Pentium MMX på 200 MHz.

Harddisken i denne maskinen var for liten til å ha BeOS installert i tillegg til Windows98 og andre programmer og data. Derfor satte vi inn et Adaptec 2940U SCSI-kort og en ledig Quantum-disk på 3 GB.

Etter å ha satt opp BIOS til å starte opp fra SCSI før EIDE, og dessuten satt SCSI-disken til å være aktiv (ved å starte opp fra diskett og kjøre FDISK fra denne) kunne vi installere BeOS som beskrevet i heftet. Det gikk helt etter oppskriften.

Innom BIOS for BeOS

På denne maskinen brukte vi ikke BootManager, siden vi velger i BIOS om vi skal starte fra IDE eller SCSI. Dette er litt mer tungvint, men det tar ikke mange sekundene å ta en liten tur innom BIOS. Etter omstart starter så PCen rett i det valgte operativsystemet.

Andre problem - og løsning

Vi fikk ikke noe kontakt med nettverket, men bare en feilmelding om at en "device" ikke fungerte. Vi forsøkte å endre maskinvarekonfigurasjonen på vårt Plug&Play ISA-nettverkskort fra 3Com, men uten resultat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer