Installasjon og erfaringer

Å bytte strømforsyning og prosessorkjøler, samt å sette harddisken i en ramme, er slett ingen heksekunst. Det hele var gjort i løpet av en halvtime.

Publisert
Sist oppdatert

Først løsnet vi alle kontaktene fra strømforsyningen; to var festet til hovedkortet, én til harddisken, én til diskettstasjonen og én til DVD-brenneren. Deretter skrudde vi det løs fra kabinettet; den var festet ved hjelp av fire skruer. Denne prosessen var gjort på et par minutter.

Ikke bruk makt

Deretter løsnet vi den gamle prosessorkjøleren. Denne var festet med en klemme til hovedkortet. Det gikk greit i vårt tilfelle, takket være at strømforsyningen var borte. Her kan det være trangt i mange kabinetter, så det gjelder å være forsiktig med bruk av skarpe gjenstander for å løsne kjøleren, og ikke bruke for mye makt.

Den nye kjøleren hadde en litt annen festeanordning, men med litt lirking og tenking smatt den etter hvert på plass. Fra viften som er fastskrudd på kjøleren, hang en tynn strømkabel som måtte plugges i en kontakt på hovedkortet. Denne kontakten er som regel hvit og har to pinner, sjekk bruksanvisningen til hovedkortet dersom du har problemer med å finne den.

Den tyngste jobben

Da dette var gjort, fjernet vi den brede IDE-kabelen fra harddisken, og skrudde den løs. Deretter løsnet vi metallskinnene fra gummipinnene på vibrasjonsdemperen, og festet disse på siden av harddisken, totalt fire skruer. Deretter satte vi harddisken i konstruksjonen, og fikk lirket gummipinnene tilbake på plass. Resultatet var at harddisken "hang" på de fire pinnene, uten å være i kontakt med metall i det hele tatt. Deretter monterte vi løsningen i en ledig brønn under DVD-brenneren, igjen ved hjelp av fire skruer. Denne delen var den mest tidkrevende, det tok totalt rundt 15 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer