Installasjon og oppstart av programmer

Hvis du trodde at en raskere prosessor skulle gi dramatisk raskere oppstart av programmer, tok du feil.

Publisert
Sist oppdatert

På dette punktet sitter flaskehalsene andre steder enn i prosessoren. En moderne prosessor, enten den har en eller flere kjerner, sørger for å forsyne minnet med innhold fra harddisken kjapt og greit, men noen forskjeller er det.

Først målte vi oppstart av Windows Vista Ultimate. Vi brukte en sylfersk installasjon av den engelske versjonen med Service Pack 1 innbakt, samt Office 2003 Service Pack 3. Utover dette hadde vi kun installert kodeker, Media Player Classic, SlySoft CloneDVD Mobile og Passmark Performance Test 6.1.

Oppstart av Windows Vista (fra den begynner å laste til vi blir bedt om å taste inn passord) varierer fra 24 på E8400 til 31 på Cel 340.

Oppstart av en større Powerpoint-presentasjon med multimedieinnhold, totalt ca 60 slides er heller ikke noen krevende oppgave for noen av prosessorene:

Til slutt installerte vi OpenOffice 2.3, og her varierte installasjonstiden fra 53 sekunder på E8400 til 1 minutt og 8 sekunder på Cel 340:

Foreløpig ikke de enorme forskjellene altså, ikke mer enn hva vi sannsynligvis hadde kunnet kompensere for ved å overklokke Celeron-prosessoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer