Installere 64-bits Vista

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg har 32-bit Vista, og har kjøpt 64-bit. Men når jeg prøver å installere det nye OS-et får jeg feilmeldingen:

"Versjonen av denne filen er ikke kompatibel med Windows-versjonen du kjører. Se i datamaskinens systeminformasjon om du trenger en x86 (32-biters) eller x64 (64-biters) versjon av programmet, og kontakt deretter programutgiveren."

Hva betyr dette, og hvordan får jeg installer det nye operativsystemet? Jeg har prøvd å bruke CD-en til å kjøre en ren installasjon også, uten hell.

Ideelt sett vil jeg gjerne kvitte meg med alle filene på PC-en, for så å "starte på nytt".

(Om du har tid: Er det mulig å gjenopprette alle innstillinger slik de var da PCen var ny?
Jeg ser ikke noe alternativ for dette i systemgjenoppretting.)

Hilsen Lars.

Datadoktoren svarer

Hei

For å installere 64-bits Vista må du starte PCen fra installasjons-DVD-en. Du kan gjøre dette ved å endre i BIOS, holde C-tasten nede under oppstart, eller velge fra en eventuell boot-meny på systemet ditt (sjekk manualen til PC-en eller hovedkortet).

Så kan du slette og/eller formatere den eksisterende partisjonen på disken, og installere en ubesudlet versjon av 64-bits Vista. (Om du dermed får en gevinst i ytelse er en helt annen sak...)

De fleste merkevare-PC-er kommer med en installasjons-DVD som tilbyr gjennoppretting av PC-en til den samme tilstanden som da den forlot fabrikken. Dette er ikke noe valg i Systemgjenoppretting.

Men disse instillingene kan ikke overføres til en ny installasjon fra en vanlig 64-bits Vista utgave, eller en 32-bits for den saks skyld. Det kreves at produsenten har forberedt en egen slik gjennopprettingsdisk for sine systemer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer