Installere ActiveX-kontroller?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg får stadig opp melding om at: "This site might require the following ActiveX control: "Macromedia Flash Player 7" from Macromedia, Inc. Click here to install"

Men på hjelpesiden til Internet Explorer blir jeg anbefalt å ikke installere ActiveX control.You should always be cautious about allowing Web sites to run ActiveX controls on your computer. If an ActiveX control is not essential to your computer activity, try to avoid installing it. Ser at DinSide også spør etter Flash.Hva er AciveX, og hva er risikoen med å installere dette? Hilsen Aslak

Datadoktoren svarer

Hei,

ActiveX var i sin tid Microsoft sitt svar på Netscape sin "plugin"-teknologi. Begge disse gjør det mulig å installere programtillegg som utvider funksjonaliteten til nettleserne, men Microsoft ønsket å gjøre det bedre enn Netscape - og laget ActiveX i stedet for å benytte seg av plugin-arkitekturen.

Dette førte til at pluginene raskt døde, ettersom en av hovedtankene med dem var at de kunne brukes uansett hvilket program du brukte til å lese på nettet med.

ActiveX er på mange måter bedre enn Plugin-er, men med det følger det en hel del risiko. Det som gjør ActiveX bedre er nemlig at disse miniprogrammene ikke kjører i en "sandkasse" innenfor nettleseren, men i stedet kan få full tilgang til operativsystemet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.