Installere ekstra minne i bærbar

Publisert
Sist oppdatert

Hallo!

Jeg har en eldre Acer TravelMate 2303WLMI bærbar pc og lurer på om det er enkelt å installere ekstra minne? Hvordan gjør jeg det i så fall?

Mvh.Jon Kristian

Datadoktoren svarer

Heisann,

Selve operasjonen er som regel enkel, pass bare på at du setter minnemodulen riktig vei. De fleste bærbare PCer har en luke på undersiden for å gjøre det enkelt å kunne bytte ut eller oppgradere akkurat minnet. Men det er kun plass til to minnemoduler i PCen, så det er jo en fordel å først vite hvor mye du har fra før, og om bare den ene eller begge minnebankene er i bruk.

Dersom du ikke er sikker på noe av dette så har vi nylig omtalt et program som kan hjelpe deg med akkurat dette. Alternativt kan du åpne datamaskinen og ta en kikk på minnet. Det pleier også å ha et klistremerke som sier noe om hva slags type det er, pluss størrelsen.

Når du har funnet ut hva du har kan du planlegge hva du skal kjøpe inn. Det anbefales som regel å kjøre to like minnebrikker for å utnytte mulighetene med doble minnekanaler, men det er i de fleste tilfeller strengt tatt ikke nødvendig. På den annen side gir det en større sannsynlighet for et mer stabilt system, og det kan jo selvfølgelig gjøre det verd de ekstra kronene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer