Installere XP på gammel PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Vi har en HP-PC som ble kjøpt i 2001 med 900 Mhz prosessor, 128 MB minne, 40 GB harddisk og en DVD-brenner. På toppen dette bruker den Windows Millenium.

I det siste har den begynt å låse seg mye og arbeide treigere, både på internett og ved skriving av dokument. Vi vurderer å få innstalert XP for å få sakene til å gå litt kvikkere.

Vi har blitt kvitt en del "dritt" ved å skifte virusprogram. Det forrige var vi ikke fornøyd med. Vi defragmenterer den ofte og kjøre program motspionprogram.

Men spørsmålet er altså: Bør vi innstalere XP?

Hilsen Pål

Datadoktoren svarer

Hei,

Rent umiddlebart vil jeg si at maskinen ikke blir særlig raskere av å bruke Windows XP i stedet for millennium. Det er fordi det er for lite minne - vi anbefaler minst 256 MB for å kjøre Windows XP, og antakelig en for treg prosessor - du burde minst ha en på 1 GHz.

For å gjøre maskinen raskere får du vanligvis mest ut av å installere mere minne - så mye du har plass og råd til. Det kan også være verd å installere en raskere prosessor, men jeg tipper at du får problemer med å finne en som passer i maskinen din - og minne er mye enklere å installere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.