Installert på 17 minutter

Å installere Windows på en blank harddisk har sannsynligvis aldri gått raskere, men har du eldre maskinvare må du regne med en god jobb i etterkant.

Windows 7-logoen funkler mens installasjonen startes opp
Windows 7-logoen funkler mens installasjonen startes opp Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å installere et operativsystem kan ta tid. MacOS Leopard tok for eksempel over en time å installere på vår Mac Mini, men til forskjell fra en "normal" installasjon av Windows, krevde ikke den jobben at drivere til skjermkort, trådløst nettverkskort, brikkesett måtte legges inn i etterkant. Alt var på plass - naturligvis fordi Apple hadde full kontroll på maskinvaren.

Det er den delen som ofte er mest tidkrevende når du installerer Windows på en PC, med mindre du er veldig heldig.

Raskere med Windows 7

At Windows 7 beta er raskere å installere enn sin forgjenger Vista, er et faktum. Vi har gjort flere tester av dette. På en bærbar PC tok installasjonen av Vista 40 minutter, mens installasjon av Windows 7 beta tok 30 på samme maskin.

På vår billig-PC tok installasjonen knappe 17 minutter. Vista-installasjon på samme PC tok rundt 25.

Noen deler av prosessen er optimalisert, blant annet vurdering av grafikkytelsen. Denne kunne ta flere minutter på Vista, men er unnagjort på sekunder i Windows 7 beta. Det er imidlertid også grunn til å huske på at det er betydelig mindre data som skal kopieres fra DVDen til harddisken, enn hva som var tilfelle med Vista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.