Intel 875P - flaggskipet

Intel er nå i høyeste grad på banen igjen når det gjelder brikkesett til Pentium 4. Vi sjekker ut det råeste hovedkortet med brikkesettet 875P.

Intel 875P - flaggskipet
Publisert
Sist oppdatert

Mange vil helst velge flest mulige komponenter fra Intel når det skal anskaffes nye PCer. Kompatibilitet og stabilitet har vært nøkkelegenskaper, selv om ytelsen ikke alltid har vært helt på topp. Men med 875P tilbyr Intel nå både brikkesett og egne hovedkort som støtter alle de nyeste, kraftigste tekniske løsningene, som hittil har vært forbeholdt konkurrentene.

Dette brikkesettet markerer også det endelige bruddet med RAMBUS som foretrukket minneløsning i de raskeste løsningene fra Intel. Vi har bygget en PC med Intels Desktop Board D875PBZ.

Egenskaper

Først og fremst støtter 875 en busshastighet på 800 MHz, som kreves for de raskeste utgavene av Pentium 4 og klarer opptil 6,4 GB/sekund mellom minnekontrolleren (MCH) og prosessoren. For å matche dette støttes doble minnekanaler med DDR400 minne, som altså klarer samme 6,4 GB/sekund.

I tillegg har brikkesettet støtte for Gigabit Ethernet, med en egen buss Communication Streaming Architecture (CSA) direkte koblet til minnekontrolleren. Siden PCI-bussen også har en båndbredde på opptil 1 Gbit, er det en klar fordel å ikke overbelaste denne med datastrømmen fra Gb-Ethernet, som i full duplex opererer med 2 Gb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer