Intel billigere enn AMD

Da AMD offisielt lanserte X2-prosessorene i går, kom de for første gang ut med en prosessorserie som var dyrere enn tilsvarende tilbud fra Intel. Men det er AMD som leverer varene først.

Intel billigere enn AMD
Publisert
Sist oppdatert

Mens AMD vil ta seg godt betalt for å legge to prosessorer på samme brikken, kommer Intel for første gang i manns minne til å ligge under AMD i pris for den samme teknologien.

Tradisjonelt sett har AMD ligger godt under prisene til Intel, som har satset på Pentium-merkenavnet - men nå tar også Intel sjansen på å konkurrere på pris.

Midten av juni

Når AMD nå offisielt lanserer X2-serien, vil den koste omtrent det samme som de hittil dyreste forbrukerprosessorene deres, FX-55. Det vil si en pris per prosessor fra rundt 4.500 kroner til cirka 8.500 kroner. Men mye tyder på at det er til AMD du må gå hvis du vil være først ute med dobbelprosessorer.

- Vi begynner å levere til produsenter og distributører i dag, og regner med å kunne ha prosessorene i butikken fra midten av juni, sier AMDs nordiske talsmann Tomas Stenberg til DinSide Data.

Pentium D for halv pris

Intels dobbelprosessorer blir hetende Pentium D, og får modellnumre i 800-serien. I motsetning til AMDs tilbud, kommer den billigste Pentium D-prosessoren til å koste omtrent 2.800 kroner - nesten halvparten så mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.