Intel Celeron får solid løft neste år

Det er velkjent at du får mer PC for pengene hvis du venter en stund - problemet er å vite hvor lenge det er fornuftig å vente. Venter du evig, blir det ingen ting, men venter du til begynnelsen av neste år, kan du kjøpe PCer med Celeron som overgår dagens toppmodeller med Pentium III.

Intel Celeron får solid løft neste år
Publisert

Intel har kjent pusten fra AMD i nakken, og nå lekker det ut stadig mer informasjon om hva som kan ventes fra prosessorgiganten i tiden framover. Stikkordene er mindre banebredde, kobberteknologi, større hurtigminne og høyere busshastighet.

0,18 mikrometer gir store gevinster

Ved at banebredden internt i selve prosessoren reduseres fra 0,25 til 0,18 mikrometer, oppnås både høyere hastigheter og lavere varmeutvikling. Selve prosessorlogikken tar mindre plass, og dette gir plass til mer hurtigminne på selve prosessorbrikken.

Dette er avgjørende faktorer for den totale ytelsen, når vi ser bort fra selve prosessorarkitekturen. AMD Athlon gir bedre ytelse enn Pentium fordi den har en litt mer effektiv og moderne arkitektur, selve produksjonsteknikken er den samme som dagens Pentium.

Celeron i 100 med SIMD

En av de store forskjellene mellom dagens Pentium og Celeron, er forskjellen i busshastighet - 66 MHz for Celeron og 100 MHz for Pentium. I begynnelsen av neste år vil Intel lansere nye versjoner av Celeron som også kjører på 100 MHz.

Hastigheten vil starte på 550 MHz og øke etter hvert, men vil alltid ligge et hakk under topphastighet på Pentium III.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer