Intel Celeron opp til 433 MHz

Den store lanseringen fra Intel i dette halvåret er egentlig Pentium III, men Intel vil også feste grepet om det lavere prisleiet, med nye versjoner av Celeron-prosessoren.

Intel Celeron opp til 433 MHz
Publisert

Selv om Intel også har andre bein å stå på, vil ikke selskapet la seg rykke ned fra lederposisjon i noen del av markedet. Dette gir seg utslag i stadige prisjusteringer og nye lanseringer. Denne gangen er det altså Celeron som står for tur.

Høyere hastigheter

Celeron vil lanseres i en hastighet på 433 MHz allerede den 24 mars. Dette er flere måneder tidligere enn tidligere antatt, det var da snakk om juni som lanseringsmåned.

Hva som blir den maksimale hastigheten på prosessorer i Celeron-familien, gjenstår å se. Om den vil forsette på 66 MHz busshastighet eller gå opp til 100 er usikkert. Det påstås at Pentium III vil jekkes opp til 133 MHz busshastighet senere i år når Intel lanserer nye brikkesett. Mye tyder på at dette er tidspunktet da Celeron på 100MHz busshastighet blir lansert.

Lavere priser

Det meldes at prisene på 400 MHz-versjonen av Celeron, som kom på markedet rett etter nyttår, vil synke allerede fra 7 februar. Først og fremst gjelder dette den nye versjonen for montering i 370-pinners sokkel. Det er i denne formfaktoren de største prisfallene vil komme også i tiden framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.