Intel Compute Stick

PC på størrelse med en lighter. Men hva duger den til? Vi har testet.

Se så liten: Intel Compute Stick veier 53 gram, men trakterer Windows 8.1 fint og kan til og med kjøre vårt favorittspill. Foto: Alle bilder: Bjørn Eirik Loftås
Se så liten: Intel Compute Stick veier 53 gram, men trakterer Windows 8.1 fint og kan til og med kjøre vårt favorittspill. Foto: Alle bilder: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede kjøpte sin første PC i 1995. Den kostet 15.000 kroner, og var etter datidens målestokk relativt potent.

20 år senere sitter jeg med en PC i hendene. Den veier bare noen gram, har 240 ganger mer arbeidsminne, 64 ganger større lagringsplass, koster én tiendedel av hva jeg betalte den gang (og da har jeg ikke korrigert for inflasjon), og er dessuten mange ganger raskere.

Utviklingen har rett og slett vært helt absurd.

Minimalistisk fra Intel

PC-en det er snakk om er den mye omtalte Compute Stick fra Intel. Den har en Intel Atom-prosessor med fire kjerner, arbeidsminne på 2GB, 32GB flashlagring (19GB tilgjengelig) og kjører Windows 8.1.

I tillegg til innebygd trådløst nettverkskort, har den også støtte for Bluetooth 4.0, en USB 2.0-port til ekstrautstyr samt minnekortleser for microSD-kort. Dermed kan du enkelt utvide lagringsplassen med et kort på inntil 128 GB.

Hele sulamitten har altså fått plass i et kabinett på størrelse med en lighter, og puttes direkte i skjermens HDMI-inngang. I tillegg trenger den litt strøm. Det følger med en strømadapter, men putter du Compute Stick i en TV, kan den muligens få nok strøm ved å koble strømkabelen i en ledig USB-port.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.