Intel Core 2 Duo

Core 2 - Intels nye prosessor - er sluppet ut av buret. Vi har nå kjent hvor bra det nye dyret kan bite fra seg.

Publisert
Sist oppdatert

Kun litt over et halvt år har gått siden Intel slapp sin Core-prosessor rettet mot bærbare PCer. Uten å overdrive kan vi vel si at denne har vært en ubetinget suksess. Lavt strømforbruk og god ytelse har gjort at både Core Solo (enkel kjerne) og Core Duo (dobbel kjerne) har blitt tatt i mot med åpne armer av både brukere og PC-produsenter.

Nå er det altså Core 2 sin tur. Men denne gangen er ikke prosessoren rettet eksklusivt mot bærbare PCer, også Intels Pentium-linje i vanlige PCer vil nå bli faset ut. Core 2 Duo for stasjonære går under kodenavnene "Conroe" og "Allendale", og det er nettopp disse prosessorene som nå lanseres. "Merom", som altså blir den mobile varianten av Core 2 Duo, tar over for vanlige Core-prosessorer og lanseres i august. En tredje variant, "Woodcrest", er rettet mot servere og arbeidsstasjoner og vi vil ikke ta for oss denne her.

Sokkel 775

Alle Core 2-prosessorer vil være dobbeltkjernede og 64-bits, og Conroe/Allendale vil komme i "gode gamle" sokkel LGA 775. Dette betyr likevel ikke at du glad og fornøyd kan jogge til nærmeste landhandel for å handle inn kun en prosessor, for ikke alle chipset (eller alle hovedkort med selv kompatible chipset) vil støtte en direkte oppgradering. Men har du et relativt nytt hovedkort med sokkel 775 er det altså en mulighet - det greieste er å sjekke hos hovedkortprodusenten for å se om du kan smile bredt resten av dagen.For deg som sitter på en bærbar med den eldre 32-bits Core-prosessoren og verker etter det nyeste så kan du begynne å smile allerede nå. Etter alt å dømme skal du uten særlig større utfordringer enn en BIOS-oppdatering kunne oppgradere til Merom når den altså dukker opp neste måned.Men tilbake til prosessorene for stasjonære: disse slippes tradisjonen tro som "vanlige" Core 2 Duo-prosessorer og XE - Extreme Edition, som tar over for Pentium Extreme Edition-prosessorene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer