Intel Core i3 530 med Intel HD Graphics (Ironlake)

Grafikkbrikke integrert i prosessoren - et smart valg for mediesenteret?

Intel eller AMD? Begge byr på potente utgangspunkter for mediesenter-PC, til en rimelig penge. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Intel eller AMD? Begge byr på potente utgangspunkter for mediesenter-PC, til en rimelig penge. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke testet vi grafikkløsningen ATI Radeon HD 4290, som er integrert på en rekke nye AMD-baserte hovedkort, sammen med prosessoren AMD Athlon II 635. Dette viste seg å være en meget smart løsning for deg som har lyst å bygge ditt eget mediesenter til stua. Absolutt alt av høyoppløselig videomateriale ble tygget og ekspedert uten noen form for hakking i alle mediespillerne vi testet.

Alternativ fra Intel

Hvis du derimot sverger til Intel, har du også mye å velge mellom i samme prisklasse (sub 2000 kroner for prosessor og hovedkort). Det mest nærliggende valget i økonomiklassen vil nå være et socket 1156-hovedkort med H55 Express brikkesett, og en tokjernet Core i3 eller i5-prosessor (Clarkdale). Det spesielle med denne kombinasjonen er at grafikkbrikken er integrert på selve prosessoren, og ikke på hovedkortet.

Hovedkortet er samtidig utstyrt med de nødvendige utgangene for tilkobling til skjerm eller TV, men disse kan ikke brukes dersom du velger en prosessor uten den integrerte grafikkbrikken. Vårt hovedkort, Asus P7H55-M, er utstyrt med én HDMI- og én VGA-utgang, og begge kan brukes samtidig for toskjermsløsninger. Dette kortet får du for rundt 800 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer