Intel Core i7-965 Quad Extreme

Vi har sjekket ut Intels nye firekjerners flaggskip.

Publisert
Sist oppdatert

For den som ikke har fått det med seg har Intel nettopp kommet på banen med neste generasjon prosessorer: Core i7.

For mer dyptgående detaljer om hva som ligger bak denne betegnelsen bør du lese denne artikkelen, men når det gjelder det mer praktiske (og morsomme) - altså hva en slik prosessor kan gjøre i praksis - har Multicom lånt oss et lite monster av en stasjonær PC bestykket med en Core i7-prosessor.

Og Intel Core i7-965 Quad Extreme som vi snakker om i dette tilfellet er på ingen måte noen hvilken som helst Intel-prosessor heller. Den nye firekjerneren tikker av gårde på 3,2 GHz, og som Intels flaggskip mot privatmarkedet må det regnes som det aller heftigste vi vanlige dødelige kan putte i PC-en.

Men så koster den også 10000 blanke kroner.

Det er heller ikke bare å dytte en ny Core i7 i en eldre PC. Prosessoren krever nemlig et nytt brikkesett (altså nytt hovedkort) og DDR3-RAM for den som ikke har det.

Gamer 1200, som Multicoms spillmaskin heter, starter på omtrent 14000 kroner, men vi har altså fått verstingutgaven. Stikkord her er 3x2 GB DDR3-1600 minne, WD Velociraptor 300 GB harddisk og Nvidia GeForce 280 GTX med 1 GB RAM. Og selvfølgelig en Intel Core i7-965 Quad Extreme - alt pakket inn i et Thermaltake Armor+ superduperkabinett med blå lys og 1200W strømforsyning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer