Intel Express 3D AGP

Dette kortet er basert på Intels egen grafikkprosessor, i740, og har vært på markedet siden sommeren ’98. Av den grunn er ikke grafikkfunksjonene de mest imponerende, men kortet er et rimelig alternativ for deg som ikke må ha den nyeste teknologien.

Publisert

Intels Express 3D er et kombinert 2D/3D-kort. Intel har levert prosessoren til en rekke produsenter, og kjente navn som Hercules har benyttet den på egne skjermkort.

Dette er den første brikken Intel har laget, og firmaet kjøpte blant annet 2D-brikke-produsenten Chips & Technologies for å komme raskt på banen. Ytelsen på både 3D og 2D er lavere enn de konkurrentene vi har testet (blant annet Matrox Millennium G200).

Kortet finnes i både 8 MB og 4 MB-utgaver, og vi testet 4 MB-versjonen.

Installasjon

Med kortet følger det to CDer med drivere og annen programvare. Etter å ha installert kortet, valgte vi å legge ferden direkte til Intels hjemmeside for å laste ned de nyeste driverne.

Den siste versjonen vi fant hadde støtte for OpenGL programmeringsgrensesnittet og DirectX 6. Resten av installasjonen gikk uten problemer, og driverne hadde en del kalibreringsfunksjoner som farge- og gammakorrigering, samt lysstyrke- og kontrast-kontroller.

Det er verdt å merke at prosessoren på kortet er beskyttet av en stillegående vifte som holder den kjølig.

2D-grafikk

Intel Express 3D har akseptabel 2D-ytelse. Resultatene er lavere enn konkurrerende kort, men forskjellene er ikke så store at det er merkbart. Kortet scoret 3.340 på Final Reality-testen, hvor Matrox Millenium G200 fikk 3.516.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer