Intel gir etter for boikott

Sikrere handel eller vern om privatlivet? Intels fremste salgsargument for den kommende Pentium III-prosessoren ble for mye for en del nettaktivister. Med trussel om en omfattende boikott, melder Intel at de gir etter for presset.

Publisert

Intels tilsynelatende glade budskap om at databrukere skulle ta et langt steg fremover når det gjelder sikkerhet i elektronisk handel og bruk av intranett, ble møtt av en proteststorm fra dataeksperter og brukere verden over.

Intels nye Pentium III-prosessor skulle nemlig gjøre det mulig å knytte kredittkortnummeret ditt sammen med serienummeret på prosessoren, slik at misbruk ved elektronisk handel skulle elimineres.

Men hvis netthandel blir sikrere, hva da med anonymiteten? Websteder og servere vil med denne nye teknologien være i stand til å holde nøyaktig rede på sine brukere og hva de leste, når de var på nettet, hvor lenge osv. Uten at brukerne selv kunne gjøre noe for å hindre dette.

Det gikk ikke mange timer før kraftige reaksjoner på dette strømmet inn til nyhetsgrupper og magasiner. Amerikanske organisasjoner som Electronic Privacy Information Center, JunkBusters og Privacy International satte opp en egen tjeneste, BigBrotherInside, for å bekjempe Intels nye prosessor.

BigBrotherInside oppfordrer databrukere til ikke å kjøpe Intel-produkter, samt å sende brev eller epost til Intels grunnlegger Andy Grove med sin protest. Er ikke det nok, oppfordres du til å klage til dine lokale politiske representanter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer