Intel girer opp igjen

Etter at Intel leverte et noe dårligere resultat i annet kvartal enn forventet, lanseres snart enda en oppdatering av fremtidsplanene - i følge kilder. 700 MHz Xeon, 600 MHz Pentium II og Pentium II for bærbare på 366 MHz er de nye tallene som skal skape blest i markedet, og kanskje også berolige Intels aksjonærer.

Intel girer opp igjen
Publisert

Vi PC-brukere har havnet i et race, hvor maskinvaren blir stadig raskere mens programmene spiser opp den økte ytelsen ved å bli både tyngre og flere som skal håndteres samtidig. Dette er ikke noe unntak fra andre sider av den generelle utviklingen av det mange av oss kaller sivilisasjonen, så vi er i ferd med å venne oss til det - på et vis.

Produksjonen av prosessorer blir stadig mer avansert. Størrelsen reduseres for at det både skal bli plass til flere og raskere kretser og mindre varmeutvikling. Det neste skrittet er å gå ned til 0,18 mikrometer bredde på banene inn i prosessorkjernen, og dette vil gi vesentlig ytelsesforbedringer.

Xeon, den nyeste prosessoren som er beregnet for servere og arbeidsstasjoner, skal komme opp i hele 700 MHz i løpet av 1999. Den alminnelige Pentium II vil ikke ligge så langt under, det ryktes om 600 MHz i samme tidsperspektiv.

Billigprosessoren Celeron vil også bli raskere, og bli tilpasset 100 MHz FrontSide Bus, men vil først og fremst bli enda billigere. Allerede i høst er det duket for en kraftig reduksjon, ryktene sier at det er snakk om mellom 40 og 50%. Dette skyldes at de store produsentene har vært tilbakeholdne, siden differansen mellom Pentium II og Celeron ikke har vært stor nok, slik at de både kunne tilby vesentlig billigere PCer og samtidig tjene penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer