Intel har passert 1500 MHz

Under en konferanse i California klarte Intel å presse sin nyeste prosessor over 1,5 GHz. Prosessoren, kalt Willamette, kommer ikke bare med høyere hastighet, men også med helt ny prosessorarkitektur.

Willamette River i Oregon, USA. Som altså nå får en prosessor-protoyp oppkalt etter seg.
Willamette River i Oregon, USA. Som altså nå får en prosessor-protoyp oppkalt etter seg. Vis mer
Publisert

Foran et publikum på 3181 deltakere på Intels utviklerkonferanse i Palm Springs, California, demonstrerte Intel den nye Willamette-prosessoren. Først ble klokkehastigheten målt til 1499 MHz, hvorpå den falt til 1492 MHz, før den endelig ble presset opp i akkurat 1500 MHz.

Prosessoren som ble vist, er ikke bare splitter ny og langt unna produksjonslinja – den bygger også på en ny prosessorarkitektur og er laget for å benytte den omstridte minneteknologien, 4492">Rambus.

Willamette kommer til å ha 32-biters teknologi, som vil erstatte den som finnes i dagens Pentium III. Prosessorens nye brikkesett har fått kodenavnet Tehama og vil benytte en systembuss på hele 400 MHz (Pentium III har per i dag 133 MHz som maksimal hastighet). Sammen med to-kanalers Rambus-minne vil Willamette klare å overføre 3,2 GB data per sekund.

I tillegg kommer Willamette med et nytt instruksjonssett, kalt SIMD2, som øker kapasiteten for samtidig behandling av data. Flyttallsenheten kommer til å ha kapasitet på 128 biter, mens regneenheten for heltallsprosessering vil kjøre på dobbel hastighet, altså 3 GHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer