Intel justerer lanseringsplaner

Til tross for store leveringsproblemer av en del prosessorer, lanserer Intel nye planer for dagens og morgendagens prosessorer. Plasseringer av prosessorer i forhold til målgruppene skal hjelpe til med å plassere de forskjellige prosessorene. Det vil sikkert virke meningsfullt fram til prosessorene er lansert.

Intel justerer lanseringsplaner
Publisert

Intel selger som kjent prosessorer både i store kvantiteter til industriell produksjon og i mindre kvanta til mindre systembyggere og hjemmebyggere. Den siste varianten leveres med vifte og kommer i en fargerik eske, som et typisk over-disk-produkt. Denne varianten kalles naturlig nok "Boxed"

I den siste oppdateringen av sitt kart over fremtidige Boxed prosessorer og støttekretser har Intel endelig tatt med Tehama, som er brikkesettet for Willamette. Kartet viser også at det kommer to varianter av Willamette-prosessoren, på henholdsvis 1,3 og 1,4 GHz.

Toppnivå: Pentium III og Willamette

I dette kvartalet er det 866/133 og 850/133 som ligger på toppen av ytelsesskalaen, i gruppen som kalles "Performance". Mot slutten av juni vil 933/133 overta dominansen i denne kategorien.

I tredje kvartal fortsetter 933/133 å dominere fram til slutten av perioden. Da kommer 1000/133 og overtar topplasseringen. Dette er første i denne perioden at du vil kunne kjøpe en 1 GHz Pentium III over disk i fargerik eske, inkludert vifte.

I fjerde kvartal plasserer Intel fremdeles 1 GHz Pentium på topp, men helt mot slutten av året dukker også Willamette opp, i de nevnte hastighetene på 1,3 og 1,4 GHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer