Intel lanserer Pentium 4 - Extreme edition

Synes du PCen begynner å bli i tregeste laget? Fortvil ikke. Intel lanserer nå en Pentium 4-prosessor på 3,2 GHz med hele 2 MB tredjenivå hurtigminne.

Intel lanserer Pentium 4 - Extreme edition
Publisert
Sist oppdatert

Den nye prosessoren, som har fått navnet Pentium 4 with Hyperthreading Technology, Extreme Edition, vil være på plass hos utvalgte PC-produsenter i løpet av høsten, i følge en pcworld.com

Virker på eksisterende hovedkort

Prosessoren vill altså være utstyrt med et tredjenivå hurtigminne på 2 MB, som i følge Intel skal gi et kraftig løft i ytelsen i krevende oppgaver, som for eksempel grafikkintensive spill. Dagens P4-prosessorer har 512 KB annetnivå hurtigminne, men ikke noe hurtigminne på tredje nivå. Den første ekstrem-prosessoren er en 3,2 GHz-utgave, samme klokkehastighet som dagens raskeste "standard" Pentium 4-prosessor.

- Den nye prosessoren vil fungere med eksisterende Pentium 4-hovedkort, sier Louis Burns, som sitter i ledelsen i Intel, og bekrefter samtidig at prosessoren er først og fremst tiltenkt de mest krevende spillerne.

Stor ytelsesøkning

2 MB tredjenivå hurtigminne vil garantert gi bedre ytelse, kanskje så mye som 15 - 20 % høyere ytelse enn dagens Pentium 4-prosessor på samme klokkehastighet, i følge Kevin Krewell, analytiker hos MicroDesign Resources.

For dyr?

Men som med alt nytt må du belage deg på å betale dyrt for den nye prosessoren, som i følge Krewell i praksis tilsvarer en Xeon MP-prosessor. Prisen er foreløpig ikke kjent, men den vil derimot bli en del billigere enn Xeon-prosessoren.

Det burde den da også være; listeprisen på en 2,8 GHz Xeon MP-prosessor er, i følge pcworld.com, 3.692 amerikanske dollar, eller rundt 27.000 kroner...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer