Intel lanserer Pentium 4 - Extreme edition

Synes du PCen begynner å bli i tregeste laget? Fortvil ikke. Intel lanserer nå en Pentium 4-prosessor på 3,2 GHz med hele 2 MB tredjenivå hurtigminne.

Intel lanserer Pentium 4 - Extreme edition
Publisert
Sist oppdatert

Den nye prosessoren, som har fått navnet Pentium 4 with Hyperthreading Technology, Extreme Edition, vil være på plass hos utvalgte PC-produsenter i løpet av høsten, i følge en pcworld.com

Virker på eksisterende hovedkort

Prosessoren vill altså være utstyrt med et tredjenivå hurtigminne på 2 MB, som i følge Intel skal gi et kraftig løft i ytelsen i krevende oppgaver, som for eksempel grafikkintensive spill. Dagens P4-prosessorer har 512 KB annetnivå hurtigminne, men ikke noe hurtigminne på tredje nivå. Den første ekstrem-prosessoren er en 3,2 GHz-utgave, samme klokkehastighet som dagens raskeste "standard" Pentium 4-prosessor.

- Den nye prosessoren vil fungere med eksisterende Pentium 4-hovedkort, sier Louis Burns, som sitter i ledelsen i Intel, og bekrefter samtidig at prosessoren er først og fremst tiltenkt de mest krevende spillerne.

Stor ytelsesøkning

2 MB tredjenivå hurtigminne vil garantert gi bedre ytelse, kanskje så mye som 15 - 20 % høyere ytelse enn dagens Pentium 4-prosessor på samme klokkehastighet, i følge Kevin Krewell, analytiker hos MicroDesign Resources.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer