Intel lanserer store SSD til lavere pris

Kommer prisene på store SSD endelig til å falle?

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vår lanserte Intel nye SSD med raskere grensesnitt og en kontroller som ikke Intel selv har utviklet. Dette var for å konkurrere i markedet for de raskeste SSD-ene, mens egen teknologi blir videreutviklet.

Nå har Intel lansert en videreutvikling av den anerkjente X25-M teknologien, som er beregnet på bredden i markedet, og derfor til en lavere pris.

Samme kontroller - nytt minne

De nye SSD-ene bruker en kontroller som er basert på forrige generasjons silisium, men oppdatert med støtte for kryptering og administrasjon av redundans i NAND-flashkretsene.

Det som er spesielt med denne kontrolleren er at den ikke bruker minnekretser som mellomlager for brukerdata. Det som lagres i SRAM-minnet er bare data som er under prosessering umiddelbart før skriving til flashminnet. Selv ved plutselig strømbrudd vil ikke data gå tapt fordi de små kondensatorene på kretskortet har lagret nok spenning til å gjøre seg ferdig med arbeidssyklusen uansett. Bruk av flere mindre kondensatorer gir også høyere sikkerhet enn én større, i tilfelle komponentfeil skulle oppstå i et kritisk øyeblikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer