Intel med grafikk i brikkesettet

PCen består av stadig færre komponenter, siden stadig flere funksjoner integreres på et fåtall brikker. Det siste trekket fra Intel er å integrere grafikken i selve brikkesettet.

Intel med grafikk i brikkesettet
Publisert

Det generelle prispresset gjør at alle muligheter for å gjøre PCen billigere og kraftigere tas i bruk. For store produsenter kan en besparelse i produksjonen på noen få dollar for hver PC bety milliongevinst.

Spesialkonstruert for rimelige PCer

Intels nye brikkesett, som har fått navnet 810, inneholder flere egenskaper som tidligere har vært lagt til tilleggskort eller egne spesialbrikker. Fordelene er at det blir færre operasjoner i produksjonen og et mer stabilt produkt.

Grafikken er basert på Direct AGP (integrert AGP), med støtte både for 2D og 3D-grafikk. I tillegg er det funksjoner som avlaster programvarebaserte dekodere for DVD-spillere og støtte for digital videoutgang.

Audio-Codec 97 støtter både vanlig lyd og modem, ved at prosessoren tar seg av prosesseringen, mens brikkesettet tar seg av kommunikasjonen med omverdenen.

Forøvrig er det støtte for opp til 512 MB internminne.

For Celeron og ??

Det pussige med 810-brikkesettet er at det er beregnet på Celeron, men likevel støtter 100 MHz FrontSide buss. Alle Celeron-prosessorer som hittil er lansert kjører på 66 MHz. Ubekreftede rykter sier at også Celeron vil kjøre på 100 MHz buss i fremtiden, men ikke før i år 2000. På det tidspunktet vil bussen for Pentium III være oppe i 133 MHz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer