Intel med ny fartsrekord

Spillentusiaster og andre som elsker rå datakraft, har grunn til å glede seg. Mandag lanserte Intel sin nye 1.13 GHz Pentium III-prosessor (1.133 MHz), og er dermed igjen et hestehode foran konkurrenten AMD.

Publisert

Det ventes at både Compaq, Dell og andre PC-leverandører i nær fremtid vil lansere produkter basert på den nye prosessoren. Noe volumproduksjon fra Intel forventes likevel ikke før i fjerde kvartal i år.

Samtidig med lanseringen av 1.13 GHz prosessoren, melder Intel at de nå setter i gang volumproduksjon av 1 GHz prosessoren, slik at denne snart blir lettere allment tilgjengelig.

Man kan saktens spørre seg om det er behov for raskere prosessorer på dette tidspunktet, eller om begrensninger i annen maskinvare og programvare gjør at man ikke får glede av de ekstra megahertzene.

Thomas Reuner, som er analytiker hos Dataquest, mener at det pr i dag er svært få profesjonelle som vil ha utbytte av prosessorer som kjører på høyere klokkefrekvens enn 650 MHz. For tiden er det (nettverks) båndbredde som er det heteste temaet i mange miljøer, ikke minst fordi forbedringene på dette området er lettere å oppfatte enn prosessorytelse.

Etterspørselen ventes også å bli lav i forbrukermarkedet den første tiden, ikke minst fordi prisen ventelig blir høy. For entusiastene er det likevel positivt å vite at PCer med den nye prosessoren fra første dag blir lettere tilgjengelig for oss europeere, enn det som var tilfellet med forløperen på 1 GHz.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer