Intel NUC (2014-utgaven)

Den nyeste NUC PC-en fra Intel har litt mer og litt mindre å by på enn forgjengeren.

BITTELITEN: Intelys nye mini-PC er svært beskjeden i størrelse, men yter likevel bra. Likevel er det én ting som irriterer: støyen. Foto: BRYNJULF BLIX Foto: Brynjulf Blix
BITTELITEN: Intelys nye mini-PC er svært beskjeden i størrelse, men yter likevel bra. Likevel er det én ting som irriterer: støyen. Foto: BRYNJULF BLIX Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at salget stuper, er ikke PC-en død. Den kommer derimot i stadig nye fasonger. Så lenge det er behov for å kjøre "ordentlige" programmer, og ikke bare små apper, så trenger vi maskiner å kjøre dem på.

Men den store PC-kassa er unødvendig for de aller fleste, og Intel har pakket alt man egentlig trenger inn i en liten boks som de kaller «Next Unit of Computing». Riktignok trenger den ekstern strømforsyning, som de faktisk kunne ha klemt inn i hovedeneheten hvis de ville, men her har nok økonomene fått det siste ordet.

En NUC er veldig liten, sammenligner vi den med en Mac Mini er forskjellen påtakelig.

NUC D54250WYK

For kort tid siden testet vi en tidligere NUC-modell, med det velklingende navnet DC53427HYE. Navnevalget til Intel tyder på at det er høy lageringeniørfaktor ute og går, skal man finne fram i utvalget av modeller må man være varsom og ikke røre i alfabetsuppen.

Les vår test av forgjengeren, Intel NUC DC53427HYE

Dette eksemplaret er enda litt lavere enn den forrige modellen og har fått sølvfargede sider i stedet for sorte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer