Intel NUC får plass til harddisk

Den måler bare 11 x 11 cm, men kan likevel erstatte en vanlig, stasjonær PC med Windows 8.1.

Den er blitt høyere, men fortsatt er det snakk om en meget liten PC. Nå med mulighet for massevis av lagringsplass. Foto: Intel
Den er blitt høyere, men fortsatt er det snakk om en meget liten PC. Nå med mulighet for massevis av lagringsplass. Foto: Intel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel NUC (Next Unit of Computing) er en serie små mini-PC-er. Vi har omtalt dem flere ganger tidligere, senest i denne testen som ble publisert i går.

Endelig plass nok

Maskinene er så små at de ikke har hatt plass til vanlige harddisker/SSD-er i 2,5"-utforming, men det blir det nå en endring på. Intel har nemlig nettopp annonsert modellene D34010WYKH og D54250WYKH, som begge har fått plass til både en mSATA-basert SSD og en 2,5" harddisk/SSD på inntil 9,5 mm tykkelse. I skrivende stund fås disse med inntil 1,5 TB kapasitet.


Denne muligheten har imidlertid ført til at enheten er blitt 5,15 cm høy, men måler fortsatt bare 11,6 x 11,2 cm i bredde og dybde.

Les også: Denne mini-PC-en har ingen vifter

Støtter 4K-video

Mest potent av de to modellene er sistnevnte, som er utstyrt med en dobbelkjernet Intel Core i5-4250U-prosessor (Haswell) og kan konfigures med maks 16 GB RAM.

Denne har Intel HD 5000-grafikk, 1 HDMI 1.4a- og en Mini DisplayPort 1.2-port med støtte for 4K-oppløsning (3840 x 2160 piksler) på TV eller ekstern skjerm.

I tillegg har den fire USB 3.0-porter (to foran og to bak), samt støtte for gigabit kablet nettverk. På innsiden sitter det et miniPCI-spor der man kan sette inn et trådløst nettverkskort.

Intel NUC får plass til harddisk


Godt nok for de fleste, mener vi

Dette gir mer enn nok datakraft for den jevne PC-bruker. Som vi skrev i vår test; NUC har utmerket ytelse, er fleksible i bruk, og enkle å oppgradere når man ønsker større kapasitet.

Pris og tilgjengelighet finner du i boksene over til høyre.

Få også med deg testen vår

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer