Intel og AMD med priskutt igjen

NYHET: Tidligere har Intel og AMD satt ned prisene med et mellomrom på en dag eller to. Til tross for den norske påskeferien vil både Intel og AMD sette ned prisene mandag den 24. april. Resten av verden er jo på jobb.

Intel og AMD med priskutt igjen
Publisert

Det har lenge vært kjent i de indre sirkler at Intel vil sette ned prisene den 24. april. Dette skjer til tross for til dels alvorlige leveringsvansker av mange prosessortyper, spesielt de mest ettertraktede.

Nå ser vi at også AMD har lagt planene klare for prisnedgang den samme dagen. I motsetning til Intel, har ikke AMD på langt nær de samme problemene med å levere tilstrekkelige kvanta for å dekke etterspørselen i sitt marked.

Ned 15-20% fra Intel

De nøyaktige tallene vil vi måtte komme tilbake til, men i gjennomsnitt vil prisreduksjonene fra Intel ligge i området rundt 15-20 prosent.

Det som er mest interessant er hvordan de nye Celeron-prosessorene vil bli priset, med tanke på både konkurrerende Pentium III-modeller og AMD Athlon.

Intel har jo som kjent ikke bare problemer med å levere prosessorer, men har også tullet seg bort med brikkesettene, som er en annen nøkkelkomponent. Den ensidige satsingen på Rambus gjør at den nyeste Intel-teknologien er langt dyrere, og ikke raskere, enn konkurrentene - og dessuten nesten umulig å oppdrive.

Dette er ikke akkurat slående salgsargumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer