Intel øker farten

Intels nye brikkesett får støtte for dobbelprosessorer, dobbelt så rask grafikk, og systembussen øker til over 1 GHz. Fujitsu Siemens blir først ute med maskinene, som også blir helt "grønne."

Brikkesettet er motorveien som forbinder prosessoren med resten av maskinen. Nå blir Intels variant raskere.
Brikkesettet er motorveien som forbinder prosessoren med resten av maskinen. Nå blir Intels variant raskere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel lanserer nå det første brikkesettet for de budsjettbevisste som ønsker støtte for de kommende Pentium D-prosessorene med to prosessorer i prosessoren - og Fujitsu Siemens blir de første på markedet med de hele maskinene.

Intels nye brikkesett blir hetende 945G, og blir først og fremst raskere på grunn av systembussen på 1066 MHz i forhold til dagens brikkesett som bruker 800 MHz - en økning på omtrent 20 prosent.

Bedre integrert grafikk

Det vil si at brikkesettene kan flytte data mellom prosessoren og minnet langt raskere enn tidligere, og det åpner for bruken av enda raskere DDR2-minnemoduler på 667 MHz. Tidligere har bare 955X-brikkesett støtte dobbelkjerneprosessoren Pentium D og Extreme Edition 840, og selskapet har manglet et tilbud i mellomsjiktet med integrert grafikk.

Derfor 945G-brikkesettet. Med dette blir det også raskere grafikk fra prosessorgiganten - som faktisk også er verdens største produsent av PC-grafikk, takket være de integrerte brikkene på hovedkort over hele verden. 945G får følge av grafikkbrikken GMA 950 - som støtter HDTV-akselerasjon og doble skjermer. I tillegg hevder Intel at brikken er dobbelt så rask som den forrige, som var over dobbelt så rask som den før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.