Intel på ryggen?

Intel troner ikke lenger alene på toppen i markedet for prosessorer og brikkesett. Her er en oversikt over selskapets planer for å gjenerobre ledelsen.

Intel på ryggen?
Publisert

Status for Intel i dag er at de ikke lenger leverer den overlegne PC-løsningen som de gjorde tidligere. De er omtrent like bra som konkurrentene AMD på prosessorer, og omtrent like bra på brikkesett som Via. Tidligere var det ingen konkurranse på ytelse, bare på pris. Nå er det konkurranse både på ytelse og pris, og ikke minst levering. Her har Intel hatt større problemer enn noen gang tidligere.

Kan Pentium 4 levere?

Pentium 4, eller Willamette som den først ble kjent som, vil komme på markedet mot slutten av året. Det ryktes om forsinkelser, men disse er ikke bekreftet.

Pentium 4 vil i første omgang ha en klokkefrekvens som er en del høyere enn Pentium III. På grunn av en ny arkitektur, vil den likevel ikke levere høyere ytelse på dagens programvare enn Pentium III ved lavere klokkefrekvens. Det blir påstått at den faktisk vil bli 20% lavere ved samme klokkefrekvens. Dette skyldes den nye hurtigminnearkitekturen, som imidlertid gjør det mulig å øke klokkehastigheten mer enn i P-III-arkitekturen. Derfor vil gevinstene på P4 først bli tatt ut senere, ved 2 GHz og ved bruk av nye programmeringsverktøy, som optimaliserte kompilatorer for den nye arkitekturen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer