Intel planlegger Pentium IIIs død

Pentium III skal fases ut raskere enn noen tidligere prosessorgenerasjon fra selskapet.

Intel planlegger Pentium IIIs død
Publisert

I de samme planene, som Intel for øvrig la frem tidligere denne uken, sier selskapet at de med 90 prosent sikkerhet kan si at planene deres for P4 vil lykkes.

P4 over 2 GHz

I high-end markedet, det vil si PCer som koster over 20.000 kroner uten skjerm, regner de med at 1,5 GHz Pentium 4 vil overta for Pentium III 1 GHz allerede i løpet av første kvartal 2001. I løpet av annet kvartal vil denne igjen bli overtatt av en 1,7 GHz utgave av prosessoren, som igjen blir avløst av 2 GHz-versjonen av Pentium 4 mot juletider neste år. De regner også med at de med den nye Willamette-strukturen vil kunne slippe enda raskere prosessorer enn 2 GHz ut på markedet i løpet av neste år.

Innen utgangen av 2001 håper Intel at Pentium III vil være nærmest ute av bildet, og dette er en god del tidligere enn Intel tidligere har forespeilet.

Fortsatt mange priskutt i vente

Prosessorgiganten vil styre utfasingen av Pentium III ved åkutte prisene på Pentium 4 ved flere anledninger i tiden som kommer. Prisene på PIII blir også kuttet, og produksjonen vil etter hvert stoppes. Første prisjustering vil skje 28. januar, noe vi har tidligere har omtalt i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer