Intel satser på nye Internett-produkter

Trodde du Internett bare hører hjemme på en PC? Da er flere av verdens ledende teknologiselskaper uenige med deg, og du vil sannsynligvis se mange nye produkter basert på Internett i løpet av kort tid. Nå har også Intel flagget at de vil satse på dette.

Den tidligere konkurrenten til Intel, Cyrix, har i flere år vist frem denne prototypen på en trådløs "informasjonsplate". Nå kommer antageligvis Intel med produkter som det faktisk er mulig å få tak i. Foto: tk
Den tidligere konkurrenten til Intel, Cyrix, har i flere år vist frem denne prototypen på en trådløs "informasjonsplate". Nå kommer antageligvis Intel med produkter som det faktisk er mulig å få tak i. Foto: tk Vis mer
Publisert

Internett er en banebrytende teknologi i seg selv, men evnen til å forandre våre medievaner er knyttet opp til tilgjengelighet og brukervennlighet. Så langt har bruk av Internett vært knyttet sterkt opp til PCen, men dette er bare en overgangsfase. Snart vil du se telefoner og flate "informasjonsplater" som har Internett som informasjonsbærer, uten at du trenger å vite et kvekk om PC-teknologi.

Intel satser

I disse dager foregår messen "Consumer Electronics Show" i Las Vegas, og det er åstedet for å vise frem ny teknologi som kommer på markedet. I går uttalte visepresidenten i Intels gruppe for hjemmeelektronikk, Claude Leglise, følgende:

- Vi ser for oss en hel familie av enheter for vanlige forbrukere. Det vil bli store, det vil bli små. Noen vil se ut som en telefon, andre som en skjerm.

Hele denne satsningen er nedfelt i en strategi som har vært i trykkokeren i 18 måneder. I løpet av få dager vil alle detaljene bli offentliggjort, og det er ventet at Intel klart og tydelig vil signalisere at selskapet ikke lenger skal være så ensrettet mot PCer.

Selges som mobiltelefoner?

Tenk deg en verden hvor abonnementsselgeren i Aftenposten eller Bergens Tidende tilbyr deg en flat elektronisk plate (gratis) i stedet for å få avisen i papirutgave. Hvis utstyret hadde vært komplett, ville undertegnede slått til på flekken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer